Information

INFORMATION


Efter succén 2019 drömmer vi nu om att få presentera Skåne Epameet 2022. Vi återkommer med mer information så snart vi vet mer. Stay tuned!

InformationSommaren 2022 ÄR DET DAGS IGEN!


Nu kommer Sveriges första officiella organiserade renodlade Epa-träff tillbaka. Här är det epor av alla sorter. Här tävlar ni olika utställningsklasser och dagen fylls med massor av olika tävlingar.

Missa inte att anmäla dig och din epa så vi kan dela in dig i rätt klass.


Givetvis behöver du inte äga en epa för att komma hit. Här finns det massor att se och massor av tips och inspiration om du kanske drömmer om en egen epa i framtiden. Eller varför inte drömmer dig tillbaka till den tiden då du själv körde epa.

Leader - Ung kraft och vilja

Det här är ett projekt gjort av ungdomar för ungdomar, och är genomförbart tack vara ekonomiskt stöd från Leader - Ung kraft och vilja. 

Ni kan läsa mer här  http://www.leadernordvastraskane.se/ung-kraft-och-vilja/

Givetvis är både vuxna och barn också välkomna att njuta av alla epor som kommer visas upp denna dag.


Varför Skåne Epameet?
Det har blivit en hel del Epa- och bilträffar för Ellinor 17år och hennes Epa, som till och med vunnit första pris. Men oftast är det antingen en träff som utgår från någon parkering och tyvärr även ibland en hel del klagomål från lokalbefolkning och ägaren till parkeringen. Eller så har det varit en hörna av en bilträff där det delas ut tre priser vilket oftast går till dem med den mest påkostade Epan, alltså störst plånbok.


Drömmen och planerna började smidas om att göra en renodlad epaträff fylld med tävlingar, utställningsklasser och massor av priser. Tillsammans med systern Izabella 19år började de utformade en projektplan och presenterade den för Leader - Ung kraft och vilja. Leader gillade idén och projektet drog igång. Efter det har de lyckas få flera företag att tro på idén och gått in och sponsrat.


Tanken är att samla ungdomar, att inte exkludera, därför har vi valt att ha fri entré så alla kan komma. Vi vill tvätta bort den ibland orättvisa stämpeln om stökiga ungdomsträffar genom att bjuda in allmänheten för att beskåda alla fina epor, och även kanske kunna locka fler tjejer till Epa världen. Vi hoppas att oavsett vilken kategori du tillhör; epaägare, blivande eller fd epaägare, besökare barnfamilj, sponsor, eller vad det nu kan vara, att du uppskattar den här träffen lika mycket som vi bakom den, så att vi kan göra den till ett årligt evenemang och lite kaxigt också sikta på att bli Sveriges största epaträff!